Fettuccine Alfredo, efsane haline gelen bir yemeğin tarifi.
Fettucini Alfredo için Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir ?
- -100 gr Un
- – 1 Adet yumurta
- -Sıvı yağ
- – 150gr Mantar
- -130gr Tavuk göğsü
- – 20 gr Parmesan peyniri
- -Tuz ( İsteğe bağlı olarak gramajı belirlenir.)
- -1 Adet krema
- -Su
Fettucini Alfredo’nun Yapılışı
İlk olarak un tezgaha dökülür. Ortasında boşluk olacak şekilde açılır. Daha sonra yumurta, unun ortasına kırılır ve tuz eklenilir. Çatal yardımı ile yumurta,un ile yavaş yavaş birleştirilerek hamur haline getirilir.
Hamur haline geldiğinde streç ile kaplanır ve 5 dk bekletilir. Hamur bekletilirken tava ıstılır ve sıvı yağ eklenir sonrasında mantarlar sotelenir mantarlar sotelendikten sonra tavuk göğsü eklenir tavuklar kızarmaya başlayınca krema ilave edilir.
Kremayı ilave ettikten sonra 1/2 dakika karıştırıp altını kapatın dinlendirdiğimiz hamuru yuvarlak olacak şekilde açıp uzun bir şekilde kesin daha sonra tencere içine su ekleyip kaynatın kaynayan tencereye kestiğimiz hamurları koyun. 8 dakika haşlanmasını bekleyin haşlanan makarnanın suyunu süzün ve tavanın içine alın tavanın altını açın tavada olan diğer malzemeler ile karıştırın rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin ve sunuma hazır afiyet olsun. 🙂
Fettucini Alfredonun Püf Noktaları
- -Zeytin yağı ve margarin ile yapıldığında daha ağır bir tat oluyor o yüzden ayçiçek yağı kullanmanızı öneriyorum.
- -Parmesan peynirini 40 gramdan daha az da kullanabilirsiniz isteğe göre parmesan yerine kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
- -Kremanın hepsini kullanın daha yoğun ve güzel bir tat ortaya çıkıyor isteğe göre yarısını da kullanabilirsiniz.
- -Mantar olarak kültür mantarı kullanmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü diğer mantarlar tadını bozabilir.
- -Tavuklar julliene ( Julyen) doğranırsa makarna ve tavuğun çatalda dolanması daha kolay oluyor o yüzden julliene şekilde doğramanızı tavsiye ediyorum.
Fettuccine Alfredo, la vera storia di un piatto entrato nel mito
Önerilen Yazılar
İtalya Hakkında İlginç Bilgiler – 10 Şaşırtıcı Bilgi ?
İtalya’da Yaşam – Güzellikleri – Maaş – Kültür – Vergiler – Yaşam Maliyeti