Refah Seviyesi Yüksek Devletler – En Refah 11 Ülke

Refah Seviyesi Yüksek Devletler – En Refah 11 Ülke : Refah bir ülkede yaşamayı hepimiz isteriz değil mi? Ekonomik özgürlüğümüzün olduğu, her türlü kişisel görüşün açık olarak ifade edilebildiği ülkelerde yaşamak herkesin hakkıdır. Fakat refah ülkesi olmak, çok sağlam çalışan bir adalet sistemine, çok gelişmiş bir demokrasi ve siyasi sisteme, yüksek kişi başına düşen gelir ve ekonomik refaha sahip olmayı gerektirir. Dünya üzerinde bunu sağlamış sayılı sayıda zengin ülke vardır ve bu ülkeler aynı zamanda kişi başına düşen gelirin en yüksek olduğu ülkeler arasındadır.

Bu yazımızda sizler için refah seviyesi yüksek devletler listesini derledik.İyi okumalar.

 

 

  1. İzlanda
  2. Lüksemburg
  3. Yeni Zelanda
  4. Almanya
  5. Hollanda
  6. Finlandiya
  7. İsveç
  8. İsviçre
  9. Norveç
  10. Danimarka
  11. Kanada

1: İzlanda

Dünyanın en refah devletleri listesinde başı daima çeken İzlanda’da kişisel özgürlükler ve demokrasi oldukça gelişmiş iken, hapiste olan vatandaş sayısı oldukça düşüktür ve gelişmiş bir adalet sistemine sahiptir. Ayrıca ülkede milli gelir de çok yüksektir. İzlanda kişi başına düşen gelir bakımından 73.191 USD geliriyle dünyanın en gelişmiş ekonomik sistemine sahip olan ve refah seviyesi oldukça yüksek olan bir ülkedir. Ülkede ortalama asgari ücret 2.737 USD olup, ortalama maaşlar 6500 USD civarındadır.

izlanda
izlanda

2. Lüksemburg

Sadece 600 bin kişilik nüfusa sahip bu küçük ülke dünyanın en refah ülkeleri arasına girmeyi başarmış. Ülkenin geliri oldukça yüksek olmakla beraber kişi başına düşen gelirde de dünyanın ilk sıralarında yer almakta. Kişi başına düşen gelirin 123.000 USD civarında olduğu ülkede maaşlar da oldukça yüksek. Ülkede ortalama aylık brüt kazanç 10000 USD olurken, asgari ücret 2.141,99 Euro civarındadır. Bu ülkeye yerleşmek ise neredeyse imkansız, çünkü ülkenin nüfusu göçmen kabul edecek kadar büyük değil.

Luksemburg
Luksemburg

3.Yeni Zelanda

Refah seviyesi yüksek devletler listesinde yer alan diğer bir ülke olan Yeni Zelanda, ekonomik bakımdan gelişmiş olduğu kadar, gazeteci özgürlüğü, adalet sistemi ve sosyal hizmetler bakımından da son derece gelişmiştir. Ülkede ortalama asgari ücret yaklaşık 2,360 USD olup, ortalama maaşlar 4000 USD’dir.

Yeni Zelanda
Yeni Zelanda

4.Almanya

Refah devletlerinden biri olan Almanya’da yoksulluk sınırı altında yaşayan kişi sayısı yaklaşık 12 milyon civarındadır. Ülkede tek kişi için yoksulluk sınırı 1056 euro kabul edilirken, 2 çocuklu bir aile için ise 2256 Euro olarak kabul edilir. 4 kişilik bir ailede anne ve baba çalışıyorsa en düşük 2800 USD hane geliri elde eder ve yoksulluk sınırının oldukça üzerinde gelir sağlarlar. Almanya Ülkede kişi başına düşen gelir 42000 USD olup, 2022 asgari ücret 2100 Euro’dur.

Almanya
Almanya

5.Hollanda

Dünyanın en büyük 2. tarım ihracatçısı olan Hollanda, topraksız tarımdan yararlanarak tarımsal üretim yapıyor. Tarımsal üretim teknolojilerinden son derece gelişmiş bir ülke olmasının yanında, milli gelirinin önemli bir kısmını da sanayileşmiş tarım sektöründen elde ediyor. 8 milyon nüfuslu ülkenin ihracatı Türkiye’nin ihracatını önemli ölçüde solluyor diyebiliriz.

Hollanda’da kişi başına düşen gelir 53000 USD ve ülkede yoksulluk sınırı yalnız yaşayan biri için 1200 USD, iki çocuklu bir ailenin yoksulluk sınırı ise yaklaşık 2000 USD’dir. Ülkede 2022 asgari ücretin 1635,60 Euro olduğunu da hatırlatalım.

Hollanda
Hollanda

6.Finlandiya

Finlandiya sanayileşmiş ve gelişmiş bir refah ülkesidir. Kişi başına düşen gelirin 50.000 USD olduğu ülkede asgari ücret yaklaşık 2600 USD’dir. Finlandiya, suç oranı en düşük ülkelerden biridir. Bu ülkenin adalet sistemindeki unsurlarda ve güvenliği sağlayan devlet kurumlarında adalet ile ilgili akrostiş şiir hediye edilmesi gerekecek kadar iyi çalışıldığını söylemeliyiz.

Ülkede kişi başına düşen gelirin yüksekliği bir yana, elde edilen ücret yalnız yaşayan biri için yoksulluk sınırının üzerindedir. Finlandiya’da tek başına yaşayan birinin yoksul sayılmaması ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için 1200 USD ve üzerinde gelir elde etmesi gerekmektedir. İki kişilik bir aile için yoksulluk sınırı ise 1600 USD olarak belirlenmiştir. Tüm bunlara karşın, 2022 asgari ücret 2600 USD’dır ve ülkede çalışmasına rağmen yoksul olan kişi sayısı sadece 60 bin civarındadır.

Finlandiya
Finlandiya

7.İsveç

Refah seviyesi yüksek devletler denilince aklan gelen ülke olan İsveç, yüksek maaşlar, yüksek kişi başına düşen milli gelir, düşük vergiler ve sosyal güvence ile dünyanın en refah devletlerinden biridir. İsveç’te yaşamak ve burada hayatınızı kazanmak, kazandığınız gelirle bir şeyler alabilmek çok kolaydır. Genelde kazandığınız para ile çok rahat ve refah bir yaşam sürersiniz.

İsveç’te asgari ücret yaklaşık olarak 18000 Kron ve ülkede ortalama maaşlar 4000-5000 USD civarındadır. Ülkede temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek ve yoksul sayılmamak için iki kişilik bir ailede en az 2000 USD gelir elde etmeniz gerekir.

İsveç
İsveç

8.İsviçre

Yoksul nüfusunun en az olduğu ülkeler listesinde kendisine yer bulan İsviçre’de gelirler çok yüksektir. Nüfusun %99’u yoksulluk sınırının üzerinde gelir elde eder. İsviçre’de 2021 itibari ile asgari ücret 3500 İsviçre Frangı’dır. Bu miktar 3245 Euro’dur, satın alma gücü ve gelirler son derece yüksektir. Düşük vergi oranları sebebiyle pek çok kişi İsviçre’ye akın etmektedir. İsviçre’de bir kişinin yoksul sayılmaması için en az 2200 USD gelir elde etmesi gerekir. Ülkede iki çocuklu dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 4050 USD civarındadır.

İsviçre
İsviçre

9.Norveç

Dünyanın en refah ülkeleri arasında ilk sıraya giren ülkelerden biri olan Norveç, 82150 USD kişi başına düşen gelire sahiptir. Ülkede ortalama asgari ücret yaklaşık 3000-4000 USD civarındadır. Norveç’te yaşayan iki çocuklu bir ailenin yoksulluk sınırının altında kalmaması için yılda en az 53000 USD gelir elde etmesi gerekiyor. Ortalama 4000 USD gelir, iki çocuklu bir aileyi yoksul sınıfından çıkarırken, bekar birinin yoksul sayılmaması için, en az 2700 USD gelir elde etmesi gerekiyor.

Norveç
Norveç

10.Danimarka

10 ülkeyi derlediğimiz refah seviyesi yüksek devletler listesinde yer alan diğer ülkemiz. Danimarka’da kişi başına düşen gelir oldukça yüksek olup halkın ezici bir çoğunluğu yoksulluk sınırının üzerinde yaşar. Adalet, vergi hukuku, demokrasi ve pek çok alanda dünyanın birincisi olan bu ülke, doğayı koruma konusunda da birinci sınıf bir dünya devletidir. 2022 Danimarka’da ortalama asgari ücret 3.330 Euro civarında olup, ülkede kişi başına düşen gelir 61000 USD civarındadır.

Danimarka
Danimarka

11.Kanada

Yaşam kalitesi en yüksek ülkeler 2021 sıralamasında Kanada’nın da önemli bir yeri vardır. Kuzey Amerika kıtasında yer almaktadır. Yüz ölçümü bakımından son derece büyük bir ülkedir. Dünyanın en gelişme göstermiş 11. ülkesi durumundadır. Aynı zamanda OECD ve G8 üyesi olarak da önemli bir yere sahiptir.

Ticaret hacmi gelişme gösteren ülkelerdendir. Hizmet sektörü ekonomide önemli bir yere sahiptir. Ormancılık ve ham petrol sektörleri de ülkede önemli bir gelişme göstermiştir. İhracatın yanında bilim ve teknolojiye de büyük bir önem vermektedir.

Kanada
Kanada

Yorum yapın