Çağımız ve İnternet

Zeynep

Editör
4 Eyl 2016
6
1

cagimiz_ve_internet.jpg

İnternete girmek gerçekten de zararlı mıdır?

Bu soru internetin kullanıldığı alana göre değişir. Mesela kişi interneti kendini geliştirmek için veya bilgi hazinesini genişletmek için kullanıyorsa tabii ki de bu yararlıdır ancak zihnini gereksiz yere dolduran boş şeyler için kullanıyorsa elbette ki zararlıdır. İnternet ortamı gerekli gereksiz bir ton şeyle doludur ve ne yazık ki gereksiz şeylerin sayısı her geçen gün biraz daha artmakta. Çağımız artık teknoloji çağı olduğu için internet kullanım yaşı 6-7 yaşlara kadar düşmüş durumda. Bu durum normalmiş gibi gözükse de sanılanın aksine iş çığır açıcı boyutlara gelebilir. Çocukların zihni gördükleri veya duydukları şeyi hemen hafızaya atmaya meyilli olduğu için bu ortam çocuklar için pek de sağlıklı bir ortam değildir. İnternetteki çoğu videoların şiddet içerikli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu tür videoları izleyen çocukların zihni, şiddeti iyi bir şey olarak algılar ve bunu hemen bilinçaltına kazır. Yıllar yıllar sonra bir bakmışsınız o çocuk deyim yerindeyse “ canavar” oluvermiş. Şiddetin her türlüsüne ilgi duyan ve bunu davranışlarına yansıtan bu canavarlar özellikle kadını ve hayvanı düşman olarak görürler. Kadın ve hayvan düşmanı canavarlar bu toplumda var olduğu sürece de kadına şiddet ve hayvana şiddet hiç bitmeyecektir ve bize düşen görev evlatlarımızı bu pis ortamdan olabildiğince uzak tutmak çünkü iyi yetişmiş bir insan iyi bir toplumu doğurur.

intenet-bagimlilik-kurtulma.jpg


İnternete olan bağımlılıktan nasıl kurtulabiliriz?​

Bilirsiniz ki internet ortamı bir dakika bakıp çıkacağım diye başlayıp 8 saate kadar varan bir süreyle sizi içine çeken, zamanla bağımlısı haline geldiğimiz bir ortamdır. “Artık internete çok girmeyeceğim” deyip kaç defa sözümüzü çiğnediğimizi söylemiyorum bile. Peki bu bağımlılıktan nasıl kurtuluruz? Aslında çözümü çok basit: kendimize belirli bir sınır koyup bunu aşmamak. Bu süre tamamen size kalmış. Nasıl ki A kişisine yazılan diyet programı B kişisini zayıflatmıyor ise benim burada söyleyeceğim süre de size uymaz. Kendinize belirli bir süre koyarak ve koyduğunuz bu süreyi aşmamak şartı ile bu sorundan kurtulabilirsiniz. İnternete çok fazla düşkünseniz ve “ben kendime karşı koyamıyorum, koyduğum sınırı da aşıyorum” derseniz sizin için önereceğim bir diğer yöntemse internete girmek istediğiniz zaman müzik, resim, spor veya ilgi duyduğunuz şey her neyse onunla meşgul olmak. Tabii olabildiğince kafanızı oraya yoğunlaştırmalısınız ki bu yöntem başarılı olabilsin yoksa ilgi duyduğunuz şeyi ne kadar yaparsanız yapın kafanızda internete girme düşüncesi bulunuyorsa bu yöntemden hiç verim alamazsınız.

Uzun lafın kısası kendinize internet için bir sınır getirin yoksa o sizin sağlığınıza sınır getirecek.
 

Zeynep

Editör
4 Eyl 2016
6
1

İNTERNET ZARARLI MI?


Teknoloji çağının en büyük ürünüdür internet.Neredeyse artık her evde bulunmaktadır. İnternet kullanımı dünya genelinde her geçen gün artmaktadır. Buda internet kullanım yaşını sürekli aşağıya çekmektedir. Beraberinde bir çok riskide getirmektedir. İnternet kullanımının çok çeşitli ve güzel yönleri vardır. Aynı zamanda bunların olduğu gibi kötü yönleri de bulunmaktadır.

İnternet tamamen bir dünya gibidir. Sınırsız herşey elimizin altındadır. İstediğimiz her şeye kendimiz ulaşabiliyoruz. Dünyanın anahtarı tamamen bizim elimizdedir. Bu anahtar ile neyi ne zaman açacağımıza kendimiz karar veririz. Faydalı yerlere giriş yapacağımız gibi aynı zamanda faydasız yerlere de giriş yapabiliriz. Bu tamamen bizim isteğimize bağlıdır.
 

Zeynep

Editör
4 Eyl 2016
6
1

İnternetten Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Teknoloji hayatımıza girdiğinden beri birçok alışkanlığımız değişti. Teknoloji ve internet sayesinde istediğimiz birçok şeye oturduğumuz yerden kalkmadan ulaşabiliyoruz. Arkadaşlarla görüşmek, gazete okumak, bilgi almak dışında artık birçok alacağımız şeyi de internette satış yapan siteler aracılığıyla almaktayız. Ama sanal ortamın getirdiği kolaylıklar sadece bu durumu iyiye kullananlar için değil bu durumu kötüye kullananlar içinde geçerlidir. İnsanlar sanal ortamdan daha uygun ve daha kolay alışveriş yapmak için bu yolu kullanırken kötü niyetli insanlar tarafından dolandırıcılığa maruz kalabiliyor. Örneğin dolandırıcılar, alışveriş yapmak için kredi kartı bilgilerini alıp bu bilgiler sayesinde kartın tüm imkânlarından faydalanıp mağdura büyük bir hesap özeti yollayabiliyorlar. Bu en basit bir örneği. İnternet dolandırıcıları akıl almaz fikirler ile insanları dolandırıyorlar. Bu duruma ne kadar önlem alınsa da tam olarak yok edilememekte. Bu durumda internet alışverişini kullanan insanların çok dikkatli davranmaları gerekiyor. Gerekli önlemlere dikkat edildikten sonra sanal alışveriş sizin için hem nakit hem de vakit kazancı olur.

İŞTE UZMANLARIN İNTERNET ALIŞVERİŞİ YAPANLARA UYARILARI


Bilindik ve belli başlı kaliteyi yakalamış sitelerden sanal alışveriş yapmayı tercih edin.

Çevrenizdeki insanlara danışın. Daha önce alışveriş yaptığı ve memnun kaldığı sanal alışveriş siteleri varsa tercihinizi o sitelerden yana kullanın.

Sitenin dolandırıcılıktan uzak olduğunu anlamak için sanal mağazanın telefon numarasının, adresinin, elektronik posta adresinin olup olmadığına dikkat edin. Bu veriler net ve açık şekilde değilse güvenilirliği düşüktür. Ürününe ve kendine güvenen bir sanal mağaza bu bilgileri gizlemez.

Satın almak istediğiniz ürün hakkında sanal mağaza tarafından gerekli detaylı açıklama yapılıp yapılmadığına dikkat edin. Ürünü tam anlamıyla tanıtmalı. Yoksa size gelen ürün istediğiniz ürün değilse bunu ispat etmeniz zor olacaktır. Eğer detaylı bilgi verilmiş ve ürün tanıtımı güzel yapılmasına rağmen istediğiniz ürünle size gelen ürün arasında farklılıklar varsa hakkını aramanızın tek yolu ürün hakkındaki detaylı bilginin çıktısını almanızdır.

İnternet alışverişinde en önemli sorun alışveriş sırasında kredi kartı şifrenizi ve bilgilerinizi vermek zorunda olmanızdır. Güvenilir bir siteye verilen bilgilerden asla sorun çıkmayacaktır. Alışveriş yapacağınız siteye kredi kartı bilgilerinizi vermeden önce adresine dikkatli bakın. Sitenin adres çubuğundaki linkinde https:// olması gerekir. Bu arada en önemlisi sonunda bulunan “s” dir. Adres çubuğunda bunun olması sizin kişisel bilgilerinizin ve kredi kartı bilgilerinizin güvenli olarak iletildiğinin kanıtıdır.
 

Zeynep

Editör
4 Eyl 2016
6
1

Yayınlandı İnternetten Gelir Elde Etme Yöntemleri​


Dünya genelinde internet kullanımı oldukça yaygınlaştı, hatta birçoğumuz için internetsiz bir hayat düşünülemez bir hal aldı. Bu kadar yaygın kullanımı olan internetin en büyük faydalarından birisi ise internet üzerinden istediğiniz ürünleri satışa çıkarabilmeniz veya ihtiyaç duyduğunuz birçok ürünü satın alabilmenizdir.

Birçok kişi ana gelir veya ek gelir elde edebilmek adına internetin olanaklarını kullanmaktadır, internet üzerinden verdikleri hizmetler veya sattıkları ürünler karşılığında gelir elde etmektedir. Sizlerde birçok farklı yöntem ile internet üzerinden gelir elde edebilirsiniz. İnternet üzerinden gelir elde edebileceğiniz birçok farklı ve etkili yöntemi sizler için bu yazımızda derledik.

Makale Yazarlığı


Araştırmayı ve yazmayı seviyorsanız makale yazarlığı yaparak internet üzerinden gelir elde edebilirsiniz. İnternette makale satışı yapabileceğiniz birçok makale sitesi mevcut, bu siteler üzerinden sipariş odaklı makale yazarak veya önceden yazmış olduğunuz makaleleri satarak gelir elde edebilirsiniz.

Reklam İzleyin


İnternet üzerinden sadece reklam izleyerek karşılığında gelir elde edebilirsiniz. Bu yöntemi uygulayarak çok büyük miktarlarda gelir elde edemezsiniz fakat çok uğraşmadan az bir miktar da olsa gelir etmek isterseniz bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Anketlere Katılın


Firmalar, insanlardan bilgi toplamak ve bu bilgilerin analizini yapabilmek amacıyla anketler oluşturmaktadır ve bu anketlerin insanlara ulaştırılabilmesi adına anket siteleri ile çalışmaktadır. Eğer sıkılmadan anket sorularını cevaplayabilirim derseniz internette bulunan birçok anket sitesinden bir veya birkaçına üye olup size yönlendirdikleri anketleri cevaplayarak gelir elde edebilirsiniz.

Stok Fotoğrafçılığı


Telif durumları sebebiyle birçok internet sitesi ihtiyacı olan fotoğrafları stok fotoğrafçılarından satın almaktadır. Fotoğraf çekmekten zevk alıyorsanız veya fotoğrafçılık hobiniz varsa çeşitli konseptlerde fotoğraflar çekerek çekmiş olduğunuz fotoğrafları internet üzerinden satarak gelir elde edebilirsiniz.

Çevirmen Olun


Dünyada birçok farklı millet ve konuşulan birçok farklı dil mevcut. Bu durumun sonuçlarından biriside diller arasında oluşan çeviri ihtiyacıdır. Bir veya daha çok yabancı dil biliyorsanız internet üzerinden çeviri işleri alıp kitap, dergi, film alt yazısı, dizi alt yazısı, makale, tez gibi konularda çeviri hizmeti vererek gelir elde edebilirsiniz.

Eğitmenlik Yapın


İnsanlara eğitim verebilecek düzeyde bilgi sahibi olduğunuz konular hakkında internet üzerinden online ders vererek gelir elde edebilirsiniz. Bu konuda birçok internet sitesi mevcut, ayrıca forum sitelerinde de ilanlar açarak dersleriniz için öğrenci toplayabilirsiniz. Dilerseniz bireysel, dilerseniz grup halinde online dersler vererek ana veya yan gelir elde edebilirsiniz.

Kitap Yazın


Eğer ki kitap yazabilecek düzeyde yeterli bilgi birikimine sahipseniz bir kitap yazabilir ve yazdığınız kitabı internet üzerinden satabilirsiniz. Yazmış olduğunuz kitabı dijital olarak dijital platformlarda satışa çıkararak kitap basım süreçleri ile uğraşmadan kolayca satışını gerçekleştirebilirsiniz.


Organik Ürün Satışı


Günümüzde ortaya çıkmış olan birçok farklı hastalıktan dolayı insanların fabrikasyon ürünlerden ziyade organik ürünlere talep gösterdiğini gözlemleyebiliriz. Bu durumu bir iş fırsatı olarak görerek sizlerde evinizde organik oyuncak, organik sabun gibi birçok farklı ürün üreterek internet üzerinden satışını gerçekleştirebilirsiniz.

Gıda Ürünleri Satışı


İnsanların günümüzde ev yapımı ürünlere göstermiş olduğu yoğun talep bariz bir gerçek. Sizde bu durumdan istifade evinizde üreteceğiniz tarhana, salça, makarna, kuru sebzeler, pul biber, reçel ve dahası birçok farklı gıda ürününün internet üzerinden satışını gerçekleştirerek gelir elde edebilirsiniz.

Kişiye Özel Ürünlerin Satışı


İnsanlar günümüzde herkeste olan fabrikasyon ürünlerden ziyade kişiye özel tasarlanmış olan ürünlere talep göstermektedir. Sizlerde kişiye özel olarak baskılı tişört, baskılı şapka, baskılı kupa ve dahası birçok kişiselleştirilmiş ürünler üreterek internet üzerinden satışını gerçekleştirebilirsiniz. Bu konuda bir Instagram hesabı açarak kendiniz için potansiyel müşterileri toplayabilir, müşteri kitlenizi oluşturabilir, ürünlerinizi tanıtabilir ve butik hesabınız aracılığıyla ürün satışı yapabilirsiniz.


3D Yazıcı Üretimi Ürünlerin Satışı


Üç boyutlu yazıcı teknolojisi günümüzde çok büyük bir gelişme göstermiş durumda ve bu gelişmenin sonuçlarından birisi ise çok uygun fiyata sıfır veya ikinci el üç boyutlu yazıcı satın alabiliyor olmamızdır. Sizlerde satın alacağınız üç boyutlu yazıcı vasıtasıyla müşteri siparişleri doğrultusunda ürünler üreterek satabilir veya beğendiğiniz tasarımları hayata geçirerek internette açmış olduğunuz ilanlar vesilesiyle satışını gerçekleştirebilirsiniz. Son zamanlarda özellikle üç boyutlu üretimi aksiyon figürlerine talebin yoğun olduğunu görebilmekteyiz, sizlerde dilerseniz aksiyon figürleri dilerseniz hayal gücünüz neticesinde çeşitli nesneleri üç boyutlu yazıcılar vasıtasıyla üretip internet üzerinden satabilirsiniz.


Ticaret Yapın


İnternet üzerinde çok uygun fiyata sıfır veya ikinci el ürünler bulabilirsiniz. Uygun fiyata bulduğunuz ürünleri satın alarak ve daha sonrasında satın almış olduğunuz fiyattan daha yüksek bir fiyata ilana koyup satarak gelir elde edebilirsiniz.
 
14 Tem 2021
21
5
Umbrella kullanımı basit ve yönetimi kolay olan bir grup mühendis, teknoloji uzmanı, tasarımcı ve daha fazla yapı ürününden oluşan bir gruptur.

Cisco Umbrella, kullanıcıların gittiği her yerde internetteki tehditlere karşı ilk savunma hattını sağlayan güvenli bir internet ağ geçididir. Umbrella, internetin temelinde yerleşik olduğundan, tüm konumlar, cihazlar ve kullanıcılar genelinde internet etkinliğine tam görünürlük sağlar. Umbrella buluttan teslim edildiğinden, her kullanıcıyı dakikalar içinde korumanın en kolay yoludur.
 
Üst