İtalyanca Et Ürünleri

İtalyanca Et Ürünleri : Bu konumuzda İtalyanca et çeşitleri ve Türkçe karşılıkları nelerdir bunları öğreneceğiz. İtalyanca Et ‘la carne‘ olarak tanımlanır.


İtalyanca Et Ürünleri ve Türkçe Anlamları

  • la carne = Et
  • la carne grassa = Yağlı et
  • la carne magra = Yağsız et
  • la carne tritata = Kıyma
  • il agnello = Kuzu eti
  • il manzo = Sığır eti
  • il vitello = Dana eti
  • il maiale = Domuz eti
  • il pollo = Tavuk eti
  • il tacchino = Hindi eti
  • la bistecca = Biftek
  • la salsiccia = Sosis
  • la pancetta = Domuz pastırması
  • il prosciutto = Jambon
  • il salame = Salam
  • la selvaggina = Av eti
  • il osso = Kemik (Gıda)

 

İtalyanca kelime bilgisinde, en önemli konuların başında yer alan ve günlük hayatın içinde yer edinmiş temel konulardan birisi de yemekler konusudur. Genel olarak İtalyanca Yemekler ve Türkçeleri nelerdir? İtalyanca yemek söylerken, sipariş verirken nasıl söylenir? Aşağıdaki bağlantı linkine tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

İtalyanca Yemekler ve Türkçe Anlamları

 

Yorum yapın