İtalyanca Makyaj Malzemeleri

İtalyanca Makyaj Malzemeleri bayanlar için çok önemlidir. Bu nedenle kullandığımız ürünler de tercih yaparken çok dikkatli olmalısınız.. Şimdi sık kullanılan ürünlerden makyaj malzemelerinin İtalyanca ve Türkçe anlamları nelerdir bundan bahsedeceğiz. Aşağıda İtalyanca Makyaj Malzemeleri ile ilgili resimli, sesli telaffuz ve Türkçe anlamları yer almaktadır.

İtalyanca Makyaj Malzemeleri ve Türkçe Anlamları

  • il profumo = Parfüm
  • il fondotinta = Fondöten
  • il rossetto = Ruj
  • il mascara = Maskara
  • il tonico = Yüz toniği
  • lo smalto per unghie = Tırnak cilası / Oje
  • la limetta = Tırnak törpüsü
  • l’eyeliner = Göz kalemi
  • l’ombretto = Göz farı
  • la pinzetta = Cımbız
  • la matita per sopracciglia = Kaş kalemi
  • il correttore = Kapatıcı
  • la cipria = Yüz pudrası
  • l’acetone = Aseton / Oje çıkarıcı
  • il lucidalabbra = Dudak parlatıcısı
  • il piumino della cipria = Pudra pomponu
  • il fard = Allık

İtalyanca Makyaj Malzemeleri Sesli Telaffuz

İtalyanca Makyaj Malzemeleri sesli olarak aşağıda tablo haline gösterilmiştir. Şimdi sizde aşağıdaki makyaj malzemeleri ile ilgili kelimeleri telaffuz etmeye çalışın.

İtalyanca Türkçe Sesli Telaffuz
il profumo Parfüm
il fondotinta Fondöten
il rossetto Ruj
il mascara Maskara
il tonico Yüz toniği
lo smalto per unghie Tırnak cilası / Oje
la limetta Tırnak törpüsü
l’eyeliner Göz kalemi
l’ombretto Göz farı
la pinzetta Cımbız
la matita per sopracciglia Kaş kalemi
il correttore Kapatıcı
la cipria Yüz pudrası
l’acetone Aseton / Oje çıkarıcı
il lucidalabbra Dudak parlatıcısı
il piumino della cipria Pudra pomponu
il fard Allık

 

Bu bağlatı üzerinden İtalyanca Baharatlar – isimli konuya erişim sağlayabilirsiniz.

Bu bağlatı üzerinden İtalyanca Alfabesi – isimli konuya erişim sağlayabilirsiniz.

Bu bağlatı üzerinden İtalyanca Sayılar – isimli konuya erişim sağlayabilirsiniz.

 

En başarılı İtalyan kozmetik markaları

BİONIKEBioNike, 30’lu yıllarda Milano’da kurulan ve dermokozmetik pazarında İtalya’nın liderlerinden biri olan İtalyan ilaç ekstraksiyon şirketi ICIM International’ın markasıdır. “Dışarısız” felsefesiyle, yani nikelsiz, kokusuz, kimyasal koruyucu içermeyen ve glutensiz formülasyonlarla BioNike, İtalya’da yaklaşık 6.000 eczanede dağıtılıyor ve yaklaşık 60 milyon avroluk bir ciroya ulaşıyor.

COLLISTAR
Marka, Lodovico Zambeletti tarafından kurulan İtalyan ilaç şirketi Zambeletti SPA’nın kozmetik bölümü olarak doğdu. 1983 yılında, Daniela Sacerdote’un yaratıcı dehası sayesinde, 2003 yılında küresel güzellik pazarında (Makyaj ve Tedavi) birinciliğin fethi ile sonuçlanan olumlu bir gelişim aşaması başladı. Güzelliğe ve inovasyon dürtüsüne olan bağlılığını felsefesinin güçlü yanları haline getiren yenilikçi ve yaratıcı bir İtalyan markasıdır.

DEBORAH MILAN
Deborah Group, 1903 yılında Paris’te kimyager ve mühendis ailesinin son nesli olan Bonetti kardeşler tarafından Bonetti Freres olarak kuruldu. Refah ve sağlık, ticari faaliyetin yönünün ve referansının iki temel taşıdır. Bu yüzden ilk ürünler esas olarak Arsichinin ve Iodalia gibi farmasötik maddelerdir, ancak şirketin başarısı, farmasötik bir yardımcı madde olarak doğan ve basit bir kozmetik krem haline gelen bir ürün olan Diadermin tarafından verilir.

DIEGO DALLA PALMA
Tanınmış bir makyaj sanatçısı ve makyaj sanatçısı olan Diego Dalla Palma, 1950 yılında Vicenza eyaletindeki Enego’da doğdu. Milano’ya taşındıktan sonra set tasarımcısı, kostüm tasarımcısı ve makyaj sanatçısı olarak çalışmaya başladı ve 1978’de Make up studio adında bir imaj atölyesi açtı. Kısa bir süre sonra, kendi adını alan ve sanat yönetmeni olduğu bir kozmetik hattı başlatmaya karar verdi. Diego Dalla Palma, kaliteli ve niş bir şirket olarak doğdu, ancak son zamanlarda marka pazarın daha büyük bir dilimine ulaşmayı ve erişilemeyen kozmetik ev etiketinden kurtulmayı başardı. Böylece Diego Dalla Palma’nın ürünleri en genç kızları ve basit makyaj meraklılarını bile cezbetmeye başladı.

KIKO MILAN
Güzellik sahnesindeki en genç İtalyan kozmetik markalarından biridir. 1997 yılında doğan marka, makyaj ve avangard yüz ve vücut bakımları serisi sunan profesyonel bir kozmetik markasıdır. Sloganı “İstediğin gibi ol” veya “Olmak istediğin gibi ol”, müşterilerine çok çeşitli farklı ürünler arasından seçim yaparak kişiliklerini ifade etmeye davet ediyor, ancak hepsi yüksek kalitede. KIKO’nun güçlü yönlerinden biri, Made in Italy ürünlerinin tipik kalitesi ve sürekli yenilenmesinin yanı sıra, şirket için çalışan herkesin seçimlerine ve davranışlarına ilham vermesi gereken ilke ve davranış kurallarını listeleyen bir etik kurallarına uyulmasıdır.

PUPA MILAN
Pupa, Micys Company grubuna ait 1976 yılından beri piyasada bulunan bir markadır. Yıllar geçtikçe şirket, kozmetik çantaların üretimi ve canlılığı, dinamizmi ve tutkuyu temsil eden ikonik kırmızı rengiyle tüm dünyada ünlü olmuştur. Üretimi daha sonra makyaj, vücut bakım ürünleri ve parfümeri gibi diğer sektörlere genişledi. Klasik kozmetik üretiminin yanı sıra Milk Therapy ve Miss Milkie serileri de eklendi. Bugün marka dünya çapında yaklaşık 70 ülkeye ihracat yapmaktadır.

WYCON
2009 yılında Gianfranco Satta ve Raffaella Pagano’nun sezgilerinden doğan çok genç Wycon’a geliyoruz. Bu şirketin arkasındaki fikir çok basitti: halka, kaliteden ödün vermeden fahiş fiyatlarla ürün satan tüm İtalyan kozmetik markalarına geçerli bir alternatif sunmak. Bu mutlu fikre her kadını benzersiz kılma arzusu eklendi, karakteri güçlendirebilecek ve kadınlara güvenlik sağlayabilecek çok çeşitli hileler önerildi. Şu anda, marka İspanya, Portekiz, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Belçika’daki satış noktalarının varlığına ek olarak, 120’den fazla tek markalı mağazasıyla İtalya’da pazar liderleri arasında yer almaktadır.

Source: brand-cosmetici-italiani

 

 

Yorum yapın