Almanca Baharatlar – Gewürze Bu yazımızda sizlere Almanca Bitki ve Baharatlar konusunu anlattık. Almanca Baharatlar isimlerinin nasıl yazıldığını ve ilgili terimlerin nasıl cümle içerisinde kullanıldığını görebilirsiniz.
İçindekiler
Türkçe ve Almanca Baharat İsimleri
- Tuz = Salz
- Karabiber = schwarzer Pfeffer
- Biber = Pfeffer
- Çörek Otu = Schwarzkümmel
- Kimyon = Kreuzkümmel
- Kekik = Thymian
- Sarımsak = Knoblauch
- Karanfil = Gewürznelke
- Toz şeker = Kristallzucker
- Reyhan = Basilikum
- Sumak = Sumach
- Kişniş = Koriander
- Sirke = Essig
- Zeytinyağı = Olivenöl
- Tarçın = Zimt
- Rezene = Fenchel
- Safran = Safran
- Mercanköşkü otu = Majoran
- Keten Tohumu = Leinsamen
- Keklik otu = Oregano
- Yenibahar = Piment
- Maydanoz = Petersilie
- Biberiye = Rosmarin
- Muskat = Muscat
- Adaçayı = Salbei
- Haşhaş = Mohn
- Muskat = Muskatnuss
- Kırmızı Biber = rote Paprika
- Zencefil = Ingwer
Almanca Baharatlar ve Türkçe Anlamları Sesli Telaffuz
Türkçe – Almanca | Sesli Telaffuz |
---|---|
Tuz = Salz | |
Karabiber = schwarzer Pfeffer | |
Biber = Pfeffer | |
Çörek Otu = Schwarzkümmel | |
Kimyon = Kreuzkümmel | |
Kekik = Thymian | |
Sarımsak = Knoblauch | |
Karanfil = Gewürznelke | |
Toz şeker = Kristallzucker | |
Reyhan = Basilikum | |
Sumak = Sumach | |
Kişniş = Koriander | |
Sirke = Essig | |
Zeytinyağı = Olivenöl | |
Tarçın = Zimt | |
Rezene = Fenchel | |
Biberiye = Rosmarin | |
Kırmızı Biber = rote Paprika | |
Zencefil = Ingwer |
Almanca Baharatlar Artikelleri İle Beraber
- das Salz = Tuz
- das Paprikapulver = Kırmızı biber
- der Pfeffer = Karabiber
- der Zimt = Tarçın
- der Curry = Köri
- der Thymian = Kekik
- die Vanille = Vanilya
- die Minze = Nane
- die Muskatnuss = Muskat
- das Basilikum = Fesleğen
- der Dill = Dereotu
- der Koriander = Kişniş
- das Zitronengras = Limon otu
- der Oregano = Keklikotu
- der Fenchel = Rezene
- der Majoran = Mercanköşk
- der Rosmarin = Biberiye
- der Schnittlauch = Frenk soğanı
Türkçe ve Almanca Baharatlar Örnek Cümleler
- 2-3 Teelöffel Salz (2-3 çay kaşığı kadar tuz)
- ein halber Teelöffel schwarzer Pfeffer (yarım çay kaşığı karabiber)
- 1 Päckchen Vanille (1 paket vanilya)
- 40 g Kristallzucker (40 gr toz şeker)
- 1 Teelöffel Kreuzkümmel (1 çay kaşığı kimyon)
- 1 Teelöffel gemahlener roter Pfeffer (1 çay kaşığı kırmızı toz biber)
- 1 Teelöffel roter Paprika (1 çay kaşığı kırmızı pul biber)
- Ein halber Teelöffel gemahlener roter Pfeffer (Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber)
- 4 Esslöffel Olivenöl (4 yemek kaşığı zeytinyağı)
- Ein halber Teelöffel Olivenöl (Yarım tatlı kaşığı zeytinyağı)
- ein halber Teelöffel Thymian (yarım çay kaşığı kekik)
- Eine halbe kleine Zwiebel, fein gehackt (Yarım adet küçük boy incecik kıyılmış soğan)
- 1 Teelöffel Olivenöl (1 çay kaşığı zeytin yağı)
- Ein halber Teelöffel schwarzer Pfeffer (Yarım çay kaşığı toz karabiber)
Almanca Konserve Baharat Çeşitleri
- ELMALI TURTA BAHARATI – APFELKUCHEN GEWÜRZ
- PIŞMIŞ ELMA BAHARATI – BRATAPFEL GEWÜRZ
- KIZARMIŞ TAVUK BAHARATI – BRATHÄHNCHEN GEWÜRZ
- KIZARMIŞ PATATES BAHARATI – BRATKARTOFFEL GEWÜRZ
- KÖFTE & KIYILMIŞ ET BAHARATI – FRIKADELLEN & HACKFLEISCH GEWÜRZ
- KIZARMIŞ KAZ & ÖRDEK BAHARATI – GÄNSE- & ENTENBRATEN GEWÜRZ
- BITKI YAĞI BAHARATI – KRÄUTERBUTTER GEWÜRZ
- ZENCEFILLI ÇÖREK BAHARATI – LEBKUCHEN GEWÜRZ
- PATATES KIZARTMASI BAHARATI – POMMES GEWÜRZ
- KIRMIZI LAHANA BAHARATI – ROTKOHL GEWÜRZ
- ÇIRPILMIŞ YUMURTA BAHARATI – RÜHREI GEWÜRZ
Baharatların iyileştirici etkisi hakkında ilginç bilgiler
Gerçekten baharatlar hayatımıza ve sağlığımıza mucizevi dokunuşlar sergileyebiliyor. (Almanların en popüler 22 baharatı (aachener-zeitung.de)
- – Biber: sindirim, metabolizmayı aktive etme konusunda iyidir. (Pfeffer: verdauungsfördernd, stoffwechselaktivierend)
- – Zencefil: Midenizin dostu, romatizma ve kas şikayetlerini ciddi oranda azaltır. (Ingwer: magenfreundlich, lindert Rheuma und Muskelbeschwerden
- – Sarımsak: Antiseptik, antibakteriyel, kalbi ve dolaşımı güçlendirir, kan lipit seviyelerini teşvik eder ( Knoblauch: antiseptisch, antibakteriell, stärkt Herz und Kreislauf, begünstigt Blutfettwerte)
- – Zerdeçal: Mide ve böbrek sorunları ve romatizma için yararlıdır. (Kurkuma: nützlich bei Magen- und Nierenbeschwerden sowie bei Rheuma)
- – Kişniş: Sinirleri yatıştırmayayardımcı olur. (Koriander: beruhigt die Nerven)
- – Defne: Romatizma ve morluklar için faydalıdır. (Lorbeer: hilfreich bei Rheuma und Prellungen)
- – Karanfil: Diş ağrısı ve ağızda iltihaplanma problemine yardımcı olur. (Nelken: helfen gut bei Zahnschmerzen und Entzündungen im Mund, reduzieren Blähungen)
- – Kekik: Ruh halini iyleştirir. (Oregano: stimmungsaufhellend)
- – Safran: Yatıştırıcı olma özelliğine sahip. (Safran: beruhigend, herzstärkend)
- – Kekik: Solunum yolu hastalıkları için yararlı. (Thymian: hilfreich bei Atemwegserkrankungen, fiebersenkend)
- – Vanilya: Yorgunluğu hafifletir iştah açıcı bir etkiye sahiptir. (Vanille: gegen Müdigkeit und Angst – Wacholder: wirkt appetitanregend)
Almanca Baharatlar konusundan sonra şimdi Almanca Yemek Tarifi konumuza geçiş yapabilirsiniz.