İtalyanca Meyveler: İtalyanca’da meyve kelimesi “la frutta” olarak yazılır ve tanımlanır. Örneğin, “Compro frutta al mercato” (pazar’da meyve alıyorum) gibi cümlelerde “la frutta” kelimesini kulanabilirsiniz.
İtalyanca Meyveler ve Türkçe Anlamları
İtalya’da özellikle yaz aylarında meyve sebze çeşitleri oldukça zengindir. Meyveler genellikle yaz aylarında tüketilir , ayrıca meyve suyu olarak içilebilir veya dondurulmuş olarak saklanabilir.
- l’arancia = Portakal
- la mela = Elma
- la pesca = Şeftali
- il limone = Limon
- la banana = Muz
- il pomodoro = Domates
- la pera = Armut
- l’acino d’uva = Üzüm
- il pompelmo = Greyfurt
- la fragola = Çilek
- il melone giallo = Kavun
- l’anguria = Karpuz
- l’ananas = Ananas
- l’albicocca = Kayısı
- la prugna = Erik
- la ciliegia = Kiraz
- il lime = Misket limonu
- il mirtillo = Yaban mersini
- il lampone = Ahududu
- l’avocado = Avokado
- la mora = Böğürtlen
- il ribes = Frenk üzümü
- il fico = İncir
- il kiwi = Kivi
- il mirtillo rosso = Kızılcık
- il dattero = Hurma
- il cocco = Hindistan cevizi
- la frutta secca = Kurutulmuş meyve
- la buccia = Meyve kabuğu
- la macedonia = Meyve salatası
- il frullato = Meyveli buzlu içecek
İtalyanca Meyveler İle İlgili Örnek Cümleler
- “La frutta fresca in Italia è deliziosa, come le pesche, le fragole e le pere.” Türkçe anlamı: İtalya’da taze meyveler lezzetlidir, şeftali, çilek ve armut gibi.
- “Le mele sono una delle mie frutta preferite da mangiare in autunno.” Türkçe anlamı: Elmalar, yazın yediğim meyvelerden biridir.
- “In estate, amo mangiare anguria e melone per rinfrescarmi.” Türkçe anlamı: Yazın, serinlemek için karpuz ve kavun yemeyi seviyorum.
- “In Italia ci sono molte varietà di ciliegie, come quelle nere e quelle rosse.” Türkçe anlamı: İtalya’da kirazların birçok çeşidi var, siyah ve kırmızı gibi
İtalyada Meyvecilik
İtalya, meyve yetiştiriciliği açısından oldukça zengin bir ülkedir. İtalya’da özellikle elma, şeftali, armut, üzüm, kiraz, limon, portakal, greyfurt, kavun, incir, muz, kiwi, ahududu, dikenli üzüm, erik, hurma gibi meyveler üretilir. Ülkenin güneyinde daha sıcak iklim nedeniyle tropikal meyveler de yetiştirilir.
İtalya’da meyve yetiştiriciliği genellikle küçük ölçekli işletmeler tarafından yapılır. Bu işletmeler genellikle aile işletmeleridir ve çiftlikler genellikle bölgesel olarak üretim yaparlar. Bu nedenle, İtalya’da meyve üretimi bölgesel olarak değişebilir ve ülkenin farklı bölgelerinde farklı meyve türleri yetiştirilir.
İtalya, üzüm yetiştiriciliği açısından önemli bir ülkedir. Ülkenin bazı bölgelerinde üzüm yetiştiriciliği önemli bir ekonomik sektör haline gelmiştir. Özellikle Toscana, Piemonte, Veneto gibi bölgeler, ünlü şarapların üretildiği bölgelerdir. İtalya, dünya genelinde ünlü şarapların üretiminde önemli bir rol oynamaktadır.
Sonuç olarak, İtalya meyve yetiştiriciliği açısından oldukça zengin bir ülkedir. Ülkede yerli meyve çeşitleri ve özellikle üzüm yetiştiriciliği önemli bir ekonomik sektör haline gelmiştir.
İtalyanca Meyveler konusunu akılda kalıcı bir şekilde öğrenmek için sizlere tavsiyemiz günlük olarak bir kağıda not almanız olacaktır. Yani hafızamıza iyice yerleşene kadar günlük karşılaştığımız meyve isimlerini bir kağıda 3, 5, 10 tekrar halinde yazarsak bu şekilde İtalyanca Meyvelerin öğrenim sürecimiz hızlanmış olur.
İtalyanca Sebzeler ve Türkçe Anlamları konusuna aşağıdaki bağlantı üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.
İtalyanca Sebzeler